Slagwerk lessen en Drumlessen

lesgeven-004Drumlessen

Jij wilt drummen? Zoals je weet is muziek maken, en daarbij drummen in het bijzonder, een geweldig lekkere hobby. Drummers leven zich echt uit. Daarom is het de manier om stress letterlijk van je af te slaan en lichaam en geest te ontspannen. Stel je voor dat je thuis komt na een dag hard werken, je hoofdtelefoon opzet, je ogen sluit en jezelf vervolgens een uurtje door je favoriete muziek heen slaat. Reken maar dat je daarna weer even een anders mens bent!  Een probleempje: drummen moet je wel leren! Om het drummen onder de knie te krijgen klopte je vroeger aan bij de gemeentelijke muziekschool. Sinds jaren bestaat er ook een meer flexibele methode om wegwijs te raken in de wereld van het drummen; namelijk die via het particuliere onderwijs dat bij De Slagwerkgarage te volgen is.

De voordelen van op maat te snijden privé-lessen zijn:

  • Snel resultaat
  • Extra aandacht
  • Geen druk van examens als dat niet gewenst is.
  • Geen hinder van andere leerlingen die een hoger of lager lestempo volgen

Een ander pluspunt van ons aanbod is dat een leerling zelf kan bepalen in welke richting hij/zij zich wil ontwikkelen. Als je alleen één bepaalde stijl wilt leren dan kan dat. Wil je een tijd lang alleen heel gericht met het repertoire van je band aan de slag dan kan dat ook. Wil je een bepaalde periode lang alleen je techniek bijschaven of noten leren lezen, alles is mogelijk. Bij beginnende leerlingen moet er natuurlijk wel altijd eerst een soort basis gelegd worden voordat iemand zich kan specialiseren in wat dan ook. Daarnaast zijn er heel veel oefeningen en technieken die in elke stijl gebruikt worden. Gedurende het verloop van een aantal lessen zal er per leerling, afhankelijk van zijn/haar wensen en mogelijkheden, een individuele aanpak ontstaan.

HaFaBra Slagwerklessen
Wanneer je echt slagwerker wilt worden achter een orkest! Daarvoor heeft De Slagwerkgarage  een lesprogramma ontwikkeld wat speciaal gericht is op HaFaBra Orkesten (harmonie, Fanfare en Brassband). Dit houd in dat er extra aandacht besteed wordt aan snare-drum, drumstel, melodisch slagwerk, pauken, percussie en de benodigde theoretische kennis.  Het programma wordt speciaal toegespitst op het orkest waar de leerling lid is, en sluit aan bij het nieuwe raamleerplan HaFaBra Slagwerk. Het afleggen van een erkend muziek examen behoort tot de mogelijkheden. Dit programma is overigens ook erg geschikt voor slagwerkgroepen en drumbands.

lesgeven-003

De Opfrisser
Ook is er een lesprogramma ontwikkeld voor de al wat meer ervaren slagwerker. Het komt nog al eens voor dat er een slagwerker al jaren achter het orkest zich bezig houdt met een vast aantal slaginstrumenten, en zijn of haar blik wil verruimen naar het brede wat slagwerk te bieden heeft. De Slagwerkgarage kan een programma op maat aanbieden wat bijvoorbeeld inspeelt op bijvoorbeeld Melodisch Slagwerk of Timpani (Pauken). Deze mogelijkheid kan ook ingezet worden bij de complete slagwerksectie. Er wordt dan een programma opgesteld onder het doel “haal meer uit uw slagwerksectie”

Drumstel Huren of een Huur-Koop regeling afsluiten
Sommige mensen twijfelen over het nemen van drumles omdat ze de aanschaf van een instrument in één keer te duur vinden of ze vrezen voor geluidsoverlast naar buren of gezin toe. Voor beide problemen bestaan simpele oplossingen. Zo is het bij de Slagwerkgarage mogelijk om een drumstel te huren vanaf €10,00 per maand.  Ook zijn er mogelijkheden tot het aan te schaffen op basis van huur-koop, wat de financiële pijn aanzienlijk verzacht.
Pijn aan trommelvliezen hoeft al helemaal niemand te hebben want tegenwoordig is het prima studeren op een akoestisch drumstel  afgedekt met Mute Pads waarmee je niemand tot last zal zijn. Maar zeker in het begin is het nog niet eens nodig of verplicht om een drumstel aan te schaffen dus kijk eerst rustig aan of het je bevalt tot dat je zeker weet dat je ermee door wilt gaan.

Startsets
Speciaal voor een startende leerling kunnen we 2 verschillende startsets aanbieden. Na de aanschaf van één van deze sets kun je direct aan de slag! Je krijgt een formulier meegeleverd, je vult deze in en wij nemen automatisch contact met je op om een eerste lesdatum af te spreken. Uiteraard kun je een startset per mail of per telefoon bestellen.
 
Onze nieuwe Slagwerk en Drumlessen 2014-2015 folder is nu ook online in te zien.
 

Neem contact op